ELINAN STOORI

Aitoa tarinaa vuodesta 1976

Olen Elina, yrittäjä yrityksessä iLme innorooms. Lapsena suunnittelin näyttelijän uraa, mutta sen sijaan minusta tuli konsultti ja kouluttaja. Ajan saatossa olen huomannut, että kouluttajalta vaaditaan yhtälaisia esiintymistaitoja kuin näyttelijältäkin, joten loppujen lopuksi en sittenkään lennähtänyt kauas toiveammatistani.

Synnyin 70-luvulla taistolaisperheeseen, jossa työväenlaulut raikasivat ja kulkuvälineenä toimi Lada. Silloin minua hävetti, mutta nykyisin olen ylpeä juuristani, opinhan vanhemmiltani avoimen ajattelun toista ihmistä kohtaan. Koulussa muiden istuessa uskontotunneilla kuljin minä elämänkatsomustiedossa pohtimassa, ketkä seitsemästä ihmisestä ansaitsee elää, kun kuusi henkeä kannatteleva vene on uppoamaisillaan. Vahva moraalikäsitys astui elämääni.

 

Olen aina viihtynyt erilaisten ihmisten seurassa. Minulle on aivan sama minkä värinen ihminen on, millaisella autolla ajaa tai ketä rakastaa. Kaikilla on oma tarinansa kerrottavana. Minulle on tärkeää, että ihminen osaa unelmoida sekä ajatella sanojensa että tekojensa seurauksia.

Ei siis ole sattumaa, että olen alkanut työskennellä aitojen tarinoiden parissa. Kukaan ei muista lukuja tai trendisanoja, mutta kaikki muistavat mehevät juorut – niin hyvässä kuin pahassa. Siksi on tärkeää, että tarinat puhalletaan henkiin, niin että ihmiset voivat kokea ne. Siitä ne tarinat lähtevät elämään juorujen tavoin ihmisten suissa.